Vuosi 2020

TAPASEURA NAUTTI JÄLLEEN HERKULLISIA TAMMIKUUN BLINEJÄ FRANS&AMELIESSA.

Blinit eivät nyt ole aivan tyypillistä suomalaista perinneruokaa, mutta kyllä ne vaan meillekin maistuvat. Ne 36 tapaseuralaista, jotka olivat eilen 14.tammikuuta kokoontuneet bistro Frans&Amelie'hin ainakin ajattelivat niin. Virolaissyntyinen Raiko tarjoilijamme alusti nautintoamme kertomalla virolaisista ja venäläisistä blini perinteistä, heillehän blinit ovat todella perinneruokaa.

Sitten blinit lisukkeineen saapuivat. Oli suolakurkkua hunajalla, punasipulia ja smetanaa ja tietenkin sitten siianmätiä ja savuporomossea. Saksalainen riessling kruunasi nautinnon. Ei ihme, että tämä taisi olla jo kymmenes kerta kun me tapaseuralaiset söimme yhdessä blinejä. Taitaapa alkaa olla meillekin jo perinneruokaa uskoo Risto Rasku

Tapaseura vieraili Taidekeskus Salmelassa 16.7.2020

Elämää täytyy olla Korona-viruksesta huolimatta oli ajatuksemme kun järjestimme vierailumme Mäntyharjulle. Saimme kokoon 20 urheaa ja kiinnostunutta ja kahdeksalla henkilöautolla, joissa oli 1-3 matkustajaa per auto matkasimme Taidekeskukseen. Perillä meitä odottivat isäntämme Tuomas Hoikkala saksofoneineen ja poikansa Gabriel, joka toimi erinomaisena oppaana. Maittavien korvapuustikahvien jälkeen suuntasimme näyttelyihin, ensin nuorien taiteilijoiden kilpailutöihin tutustumaan Domanderin näyttelyalueelle ja sitten päärakennukseen, missä näytillä mm. Miina Äkkijyrkän, Rafael Wardin, Elina Förstin ja Tiina Torkkelin teoksia. Mielenkiintoinen oli myös upouuden konserttilavan taustaksi pystytetty Juhani Paalasmaan ympäristöteos suomalaisista kalliomaalauksista ja karjalaisista kalliopiirroksista.

Erittäin mielenkiintoinen ja tunnelmallinen vaellus Salmelan miljöössä erinomaisesti opastettuna päättyi buffetlounaaseen ravintola Kesäheinässä. Erittäin hyvä alku Koronan jälkeiselle elämälle. Jatkoa seuraa sitten elokuun puolivälin jälkeen jolloin syödään rapuja jälleen Suomenlinnassa. Siitä kuitenkin enemmän hieman myöhemmin Näkemisiin Risto

TAPASEURAN VUOSIKOKOUS 2020 SUOMALAISELLA KLUBILLA KESKIVIIKKONA 16.9.2020

Tapaseuran vuosikokoushan on sääntöjen mukaan pidettävä maaliskuun loppuun mennessä, mutta Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne siirsi kokouksen aina syyskuulle asti. Nytkin kokouksen osallistujamäärää jouduttiin rajoittamaan 20:een ja lopulta meitä oli Suomalaisella Klubilla kokouksen puheenjohtaja oikeusneuvos E-J Taipale ja 15 tapaseuralaista. Saimme käyttöömme klubin suuren salin, joten meillä oli todella hyvin tilaa.

Vuosikokous vietiin rutiinilla läpi ja poikkeuksellisesta toimintavuodesta johtuen päätettiin tämän vuoden jäsenmaksun suuruudeksi vain 15 euroa. Ensi vuonna sitten toivottavasti palataan normaaliin tai ainakin ns. "uuteen normaaliin" ja jäsenmaksuksi on suunniteltu 35 euroa hivenen negatiivisen taloustilanteen paikkaamiseksi. Tapaseuran puheenjohtajana jatkaa edelleen kamarineuvos Kaarina Suonperä ja hallituksen varsinaisina jäseninä Pertti Elvilä, Merja Lehtonen , Tarja Pursiainen-Vakkari ja Risto Rasku. Varajäseninä jatkavat Joonas Konstig, Jari Reponen ja Annamaija Aro sekä uusina Pia Lindroos ja Mikko Taskinen.

Toimintaa pyritään jatkamaan jo tänä syksynä mahdollisuuksien mukaan ja odotettavissa on ainakin taidevierailu Orimattilaan Soile Yli-Mäyryn ateljeeseen, silakka buffet kaljaasi Vivanilla silakkamarkkinoiden yhteydessä sekä teatterivierailu Turun Kaupunginteatterin Gabaree esitykseen. Kaikkea hyvää jäsenkunnalle toivottaen

Risto Rasku

TAPASEURAN PERINTEINEN SILAKKABUFFEE VIVANILLA 8.10.2020

Mahtaa olla jo ainakin kahdeksas kerta kun syyssilakan ystävät kokoontuivat kaljaasi Vivanille silakkamarkkinoiden keskellä torstaina 8.10. illansuussa. Jostain kumman syystä pääsy Vivanin messiin tuntuu vuosi vuodelta yhä vaikeammalta, mutta kun sinne sitten pääsee tunnelma ja tuoksut korvaavat kaiken vaivan.

Aloitimme kuuntelemalla FM Leena Hailan mielenkiintoisen ja hauskan esityksen Ruotsinsalmen meritaistelusta 230 vuotta sitten ja Kotkan kaupungin syntyvaiheista 1800 luvulla. Aluksen päällikkö Sepe oli omakätisesti kattanut meille maittavan silakkabuffeen messin baaripöydälle ja Pertin hankkima erinomainen valkoviini täydensi makunautinnon. Nyt ei ollut hanurimusiikkia eikä laulettu tunnetuista syistä. Ehkäpä taas ensi syksynä voidaan nämäkin tehdä, ken tietää. Hauskaa oli näinkin ja pettyneitä kasvoja ei näkynyt uskoo mukana ollut Risto

TAPASEURA TEATTERIMATKALLA TURUSSA 7.11.2020

Tapaseuran jäseniä ystävineen nousi Korpisaaren bussiin Kiasmalta lauantaina 7. marraskuuta suuntanaan Turku ja sen maineikas Kaupunginteatteri. Periteinen teatterimatka, mikä on jo useana vuonna suuntautunut Lahteen päätettiin nyt tehdä Turkuun. Eikä syyttä. Turun Cabaret musical oli suoraan sanottuna huippu. Jakob Höglundin ohjaus oli oivaltava ja Sven Haraldssonin lavastus loistava. Kapelimestari Jussi Vahvaselkä johti balettiaan nerokkaasti olihan orkesteri sijoitettu hienosti näyttämölle näyttelijöiden sekaan.

Entäs näyttelijät sitten. Anna Victoria Eriksson Sallynä oli tarvittaessa herkkä ja toisinaan todella voimakas. Olli Rahkosen Cliff hyvä, mutta mielestäni paras oli Miiko Toiviaisen seremoniamestari , joka hyvin monipuolisella osaamisellaan hurmasi ainakin minut täysin. Ja mikä maskeeraus läpi koko esityksen. Nautinnollista.

Tällaista lisää on odotettavissa taas ensi vuonna, jolloin Tapaseuran teatterimatka suuntautuu taas jonnekin päin Suomea uskoo Risto Rasku

TAPASTIPENDIEN JAKO 2020.

Tapaseura jakoi jälleen tänä vuonna lasten lukuinnostuksen kasvattamisesta kiinnostuneen jäsenemme lahjoittamia stipendejä kuuden alakoulun kuudesluokkalaisille. Koulut olivat tänä vuonna Vantaalta ja Kaarinasta. Kaikkiaan jaettiin 72 kpl. 50 euron arvoista kirjojen ostoon tarkoitettua lahjakorttia Suomalaisen Kirjakaupan myymälöihin. Stipendien saajan valitsivat koulujen opettajat.

Tiistaina 15.12.2020 lähtivät sitten Tapaseuran hallituksen edustajina Kaarina, Risto ja Pertti kierrokselleen Vantaalla. Pähkinärinteen koulu, Mårtensdals skola, Veromäen koulu, Kuusikon koulu ja Rekolanmäen koulu olivat kohteena. Jokaisessa koulussa tapasimme hyvin kiitollisia opettajia pääosin ulkona turvavälein, mutta se ei ollenkaan vähentänyt yhteistä antajan iloamme, joka varsinkin näin joulun alla tuntui sydämessä. Suurkiitos stipendien jaon mahdollistaneelle jäsenellemme ja suurkiitos Merjalle, joka on hallituksessamme vastannut stipendien jaosta ja yhteydenpidosta kouluihin. Merja itsen jakoi stipendit kotipaikallaan Kaarinassa.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2021 kaikille tapaseuralaisille toivottaa Tapaseuran hallitus.

Tassa vielä kuvia stipendienjakokierrokselta. Risto