Vuonna 2005
Vuoden 2005 teema: "Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa"
16.2.2005 Kevään kohinaa, ravintola Amigo
Illan teemana oli "Pidä huolta itsestäsi ja ihostasi", asiasta kertomassa Lancôme-kouluttaja Niina Paananen
16.3.2005 Vuosikokous Säätytalolla
Kokouksessa käsiteltiin viralliset vuosikokousasiat ja hyväksyttiin hallituksen esitys sääntöjen muuttamiseksi.
FM Mari Kotka kertoi aiheesta nuoret ja tapakulttuuri
12.4.2005 Toscanan auringon alla, ravintola Rivoli
Italian taiteesta ja kulttuurista sekä ruokakulttuurista oli kertomassa suurlähettiläspari Sirkka ja Antti Lassila
3.5.2005 Kevätretki Porkkalaan
Tutustuminen Porkkalan Parenteesiin ja kiertoajelu Kirkkonummella.
Lounas nautittiin Pokrovassa ja tutustuttiin Pokrovan ortodoksiseen yhteisöön.
20.9.2005 "Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa"
Hyvien Tapojen Päivän tilaisuus EVTEK Muotoiluinstituutissa Vantaalla "Voi hyvä tavaton"; päätoimittaja Tapani Ruokanen
Nuorten, Minna Knuutisen ja Jussi Korkeaojan, puheenvuorot hyvistä tavoista ja pukeutumisesta
Julkistettiin Vuoden Käyttäytyjä ja Hyvien Tapojen Lähettiläät.
Vuoden Käyttäytyjä: oikeushammaslääkäri Helena Ranta
Hyvien Tapojen Lähettiläät: toimittaja Maarit Tastula ja toimitusjohtaja Markku Piri
Nuorten Hyvien Tapojen Lähettiläät Muotoiluinstituutin oppilaiden valitsemina: toimittaja Bettina Sågbom ja pituushyppääjä Tommi Evilä.
24.11.2005 " Tule ja lumoudu", ravintola Klaus K
Kalevala Korun ja Lapponian korunäytös
Suomalaisen kulttuuriperinnön vaikutus moderniin hotellimaailmaan; hotellinjohtaja Marc Skvorc ja keittiömestari Markus Maulavirta
Korujeni kertomaa, valtioneuvos Riitta Uosukainen
13.12.2005 Perinteinen joulupuuro, Aarikka Oy
Vuoden 2005 Tapateko -kunniakirjalla palkittiin toimittaja Mirja Pyykkö TV-sarjasta Kansakunnan perilliset.
Kauppaneuvos Kaija Aarikka palkittiin erikoiskunniakirjalla. Hän on tehnyt suomalaisesta puusta salonkikelpoisen.