13.2. Kiinalainen ilta

Kolmekymmentäviisi innokasta Kiinan ystävää kokoontui ystävänpäivän aattona Vuorikadulle Panda Cityyn viettämään kiinalaista iltaa. Tapaseura jatkoi perinteistä ohjelmalinjaansa tutustua eri maiden kulttuuriin, tapoihin ja ruokaan.  Panda City on yllättävän suuri kiinalainen ravintola aivan Helsingin keskustassa. Herra Li Kiinan Kansantasavallan Suurlähetystöstä oli saapunut kertomaan Kiinasta sen talouden kehittymisestä ja suhteista Suomeen. Saimme vakuuttavan kuvan Kiinan tämänhetkisestä kehitysbuumista ja talouslukuja, jotka olivat suuria kuin itse Kiinakin. Herra Li on viettänyt Suomessa lähes kaksikymmentä vuotta ja osoittautui todelliseksi Suomen ystäväksi. mainittakoon, että hän on kirjoittanut ja koonnut kiinalais-suomalaisen sanakirjan, jolla matkailija hyvin selviää Kiinassa. 

Valokuvassa puheenjohtaja Kaarina Suonperä ja miehensä Pentti Katainen sekä herra Li kiinalaisten herkkujen ääressä. Kuva: Marjaleena Lagus
Nautimme illan mittaan kymmenen ruokalajin illallisen kyytipokana kiinalaista vihreää teetä. Kaikki pyrkivät urheasti selviytymään kahta syömäpuikkoa käyttäen ja tästä huolimatta kukaan ei lähtenyt kotiin nälkäisenä. Ruoka oli maittavaa ja monipuolista ja osiltaan melko maustettua joten jossain välissä alkoi kaivata kunnon olutkolpakkoa teen sijaan. Mutta menihän se näinkin ja ainakin Sinikasta kehittyi illan mittaan aikamoinen puikkomestari, joka taisi onnistua syömään jopa kastikkeen puikoilla. Ateria päättyi "perinteiseen" kuorrutetut banaanit jäätelö-jälkiruokaan vaikka alkuperäiseen kiinalaiseen ateriaan ei kuulukaan jälkiruoka.
Tämä oli hyvä alku toimintavuodelle 2007.