Vuoden 2020 jäsentapahtumat

TAPASEURA NAUTTI JÄLLEEN HERKULLISIA TAMMIKUUN BLINEJÄ FRANS&AMELIESSA.

Blinit eivät nyt ole aivan tyypillistä suomalaista perinneruokaa, mutta kyllä ne vaan meillekin maistuvat. Ne 36 tapaseuralaista, jotka olivat eilen 14.tammikuuta kokoontuneet bistro Frans&Amelie'hin ainakin ajattelivat niin. Virolaissyntyinen Raiko tarjoilijamme alusti nautintoamme kertomalla virolaisista ja venäläisistä blini perinteistä, heillehän blinit ovat todella perinneruokaa.

Sitten blinit lisukkeineen saapuivat. Oli suolakurkkua hunajalla, punasipulia ja smetanaa ja tietenkin sitten siianmätiä ja savuporomossea. Saksalainen riessling kruunasi nautinnon. Ei ihme, että tämä taisi olla jo kymmenes kerta kun me tapaseuralaiset söimme yhdessä blinejä. Taitaapa alkaa olla meillekin jo perinneruokaa uskoo Risto Rasku

Tapaseura vieraili Taidekeskus Salmelassa 16.7.2020

Elämää täytyy olla Korona-viruksesta huolimatta oli ajatuksemme kun järjestimme vierailumme Mäntyharjulle. Saimme kokoon 20 urheaa ja kiinnostunutta ja kahdeksalla henkilöautolla, joissa oli 1-3 matkustajaa per auto matkasimme Taidekeskukseen. Perillä meitä odottivat isäntämme Tuomas Hoikkala saksofoneineen ja poikansa Gabriel, joka toimi erinomaisena oppaana. Maittavien korvapuustikahvien jälkeen suuntasimme näyttelyihin, ensin nuorien taiteilijoiden kilpailutöihin tutustumaan Domanderin näyttelyalueelle ja sitten päärakennukseen, missä näytillä mm. Miina Äkkijyrkän, Rafael Wardin, Elina Förstin ja Tiina Torkkelin teoksia. Mielenkiintoinen oli myös upouuden konserttilavan taustaksi pystytetty Juhani Paalasmaan ympäristöteos suomalaisista kalliomaalauksista ja karjalaisista kalliopiirroksista.

Erittäin mielenkiintoinen ja tunnelmallinen vaellus Salmelan miljöössä erinomaisesti opastettuna päättyi buffetlounaaseen ravintola Kesäheinässä. Erittäin hyvä alku Koronan jälkeiselle elämälle. Jatkoa seuraa sitten elokuun puolivälin jälkeen jolloin syödään rapuja jälleen Suomenlinnassa. Siitä kuitenkin enemmän hieman myöhemmin Näkemisiin Risto

TAPASEURAN VUOSIKOKOUS 2020 SUOMALAISELLA KLUBILLA KESKIVIIKKONA 16.9.2020

Tapaseuran vuosikokoushan on sääntöjen mukaan pidettävä maaliskuun loppuun mennessä, mutta Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne siirsi kokouksen aina syyskuulle asti. Nytkin kokouksen osallistujamäärää jouduttiin rajoittamaan 20:een ja lopulta meitä oli Suomalaisella Klubilla kokouksen puheenjohtaja oikeusneuvos E-J Taipale ja 15 tapaseuralaista. Saimme käyttöömme klubin suuren salin, joten meillä oli todella hyvin tilaa.

Vuosikokous vietiin rutiinilla läpi ja poikkeuksellisesta toimintavuodesta johtuen päätettiin tämän vuoden jäsenmaksun suuruudeksi vain 15 euroa. Ensi vuonna sitten toivottavasti palataan normaaliin tai ainakin ns. "uuteen normaaliin" ja jäsenmaksuksi on suunniteltu 35 euroa hivenen negatiivisen taloustilanteen paikkaamiseksi. Tapaseuran puheenjohtajana jatkaa edelleen kamarineuvos Kaarina Suonperä ja hallituksen varsinaisina jäseninä Pertti Elvilä, Merja Lehtonen , Tarja Pursiainen-Vakkari ja Risto Rasku. Varajäseninä jatkavat Joonas Konstig, Jari Reponen ja Annamaija Aro sekä uusina Pia Lindroos ja Mikko Taskinen.

Toimintaa pyritään jatkamaan jo tänä syksynä mahdollisuuksien mukaan ja odotettavissa on ainakin taidevierailu Orimattilaan Soile Yli-Mäyryn ateljeeseen, silakka buffet kaljaasi Vivanilla silakkamarkkinoiden yhteydessä sekä teatterivierailu Turun Kaupunginteatterin Gabaree esitykseen. Kaikkea hyvää jäsenkunnalle toivottaen

Risto Rasku