Kaarinan siunaustilaisuus

KAARINA SUONPERÄ SIUNATTIIN HAUDAN LEPOON HÄMEENKYLÄN KIRKOSSA PERJANTAINA 26. ELOKUUTA 2022.

 

Noin viisitoista lähiomaista ja saman verran kutsuvieraita oli kokoontunut kauniiseen Hämeenkylän kirkkoon, kun Vanha virsi Taalainmaan karjamajoilta alkoi soida. On muuten yksi kauneimmista ja tunnelmallisimmista alkumusiikeista siunaustilaisuudessa. Musiikin tauottua saattajat kävivät ryhmittäin laskemassa yhden keltaisen ruusun Kaarinan arkulle. Yllättäen keltainen ruusu, mikä oli Kaarinan tyttären Tiiun mukaan Kaarinan lempikukka.

 

Rovasti Jukka Nevala sinasi Kaarinan haudan lepoon. Hänen puheensa oli tunteisiin kohdistuva ja hyvin monia kyyneleitä vuodatettiin Kaarinan muistolle. Siunaus päättyi yhteen Kaarinan suosikkikappaleista kanttori Jyrki Tennin esittämään ”We'll meet again” Toinen hänen suosikeistaan kuultiin muistotilaisuudessa eli ”Kuutamoserenaadi.” Saattomusiikin soidessa viisi Kaarinan läheistä miestä ja tyttärensä Tiiu kantoivat arkun ruumisautoon. Ennen auton poistumista laulettiin vielä virsi ”Oi jos mä matkamies maan”

 

Muistotilaisuus pidettiin viereisessä seurakuntasalissa. Kauniita muistopuheita pidettiin ja yksi varmasti kauneimmista ja tunteellisimmista oli hallituksemme jäsenen Merjan pitämä puhe. Kiitos Merja. Kahvituksen jälkeen luettiin osa adresseista ja ensimmäisenä Tasavallan presidentin ja rouva Jenni Haukion adressi. Adresseja oli tullut niin paljon, että kaikkien lukeminen oli käytännössä mahdotonta.

 

Kaunis tilaisuus ja Kaarina on nyt saatettu iäisyysmatkalle. Kiitos sinulle Kaarina kaikesta mitä sinulta saimme.

 

Risto Rasku Tapaseuran varapuheenjohtaja