Vuosi 2011

Katja Malminen vastaanottamassa Tapaseuran kunniakirjaa.
Liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala, poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja poliisitarkastaja Mia Poutanen.
Pauliina Aarikka ja herkullinen ohrapuuro.
14.12.2011

JOULUPUURO JA VUODEN TAPATEON PALKITSEMINEN AARIKALLA

Jo hyvinkin perinteinen joulupuuron nauttiminen johdatti tapaseuralaiset jouluisiin tunnelmiin Aarikalla. Pauliina Aarikka toivotti nelisenkymmentä tapaseuralaista tervetulleeksi ja lupasi, että tapaseuralaiset saisivat hyvän alennuksen jouluostoksistaan Aarikan myymälässä. Tarjousta käytettiinkin  runsaasti hyväksi joulupuuron nauttimisen jälkeen.

 

Joulujuhlan yhdeksi huippukohdaksi on muodostunut Vuoden Tapateon palkitseminen ja niin tälläkin kertaa. Puheenjohtajamme johdatteli läsnäolleet hienosti Tapaseuran vuoden teeman Välitä – ole rohkea kautta turvallisuuteen. ”Turvallisuus on perustarve jokaisen ihmisen tasapainoiseen elämään ja hyvinvointiin. Turvallisuuden tunteen saamme jo nähdessämme virkapukuisen poliisin kadulla tai liikenteessä. Poliisiin liittyy vahvasti kansalaisista välittäminen ja rohkea puuttuminen epäkohtiin.” Näillä perusteilla Tapaseura ry on valinnut Vuoden 2011 Tapateoksi Suomen poliisin, turvallisuuden tuojan. Tapaseuran puheenjohtajan Kaarina Suonperän luovuttaman Vuoden Tapateko kunniakirjan vastaanottivat poliisiylijohtaja Mikko Paatero, liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala ja poliisitarkastaja Mia Poutanen.

 

Tapaseura ry halusi tänä vuonna jakaa myös kunniamaininnan ”Ruokalistalla hyvät tavat” hankkeelle. Ruokalistalla hyvät tavat on hanke, jonka avulla tuetaan vanhempia hyvien pöytätapojen opastamisessa ja tehdään lapsille ruokakulttuuria tutummaksi. Samalla kannustetaan perheitä viettämään enemmän yhteistä aikaa ruokapöydän ääressä. Hankkeen toteuttajana ja ideoijana on SOK Ravitsemiskaupan ketjuohjauksen Brand Manager Katja Malminen työryhmineen. Katja Malminen oli myös vastaanottamassa kunniakirjaa Aarikalla. Puheenjohtajamme mainitsi kunniakirjaa luovuttaessaan, että tälläkin tavalla on toteutettu vuoden teemaa ”Välitä – ole rohkea” puuttumalla vääriin ruokailutapoihin ja -tottumuksiin ja opastamalla toimimaan ruokapöydässä oikein.

 

Jälleen kerran oli Aarikan haudutettu ohrapuuro lisukkeineen maineensa veroinen ja maistui niin ihanalta toteaa puuroa maistellut  Risto Rasku

 

                                                   

Suojelupoliisin apulaispäällikkö Olli Kolstela, Tapaseuran pj Kaarina Suonperä ja Liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala.
15.11.2011

STUDIA GENERALIA : VÄLITÄ -  OLE ROHKEA  -TEEMAA  KÄYTÄNTÖÖN SOVELTAEN

Kolmisenkymmentä henkilöä kokoontui Porthanian luentosaliin kuulemaan puheenjohtajamme Kaarina Suonperän, Liikkuvan poliisin päällikön Kari Rantalan ja Suojelupoliisin apulaispäällikön Olli Kolstelan ajatuksia aikamme ihmisen jokapäiväisestä käyttäytymisestä ja käytöstapojen muutoksista. Kaikki alustajat olivat hyvin yksimielisiä siitä, että käyttäytyminen on muuttunut, eikä todellakaan parempaan suuntaan. Pohdittavaksi jää, mikä tämän muutoksen on aiheuttanut ja miten voitaisiin vaikuttaa tilanteen palauttamiseksi ”entisiin hyviin aikoihin”.

Kuulijalle kävi selväksi, että tämän päivän liikenteessä moni katsoo liikennesääntöjen koskevan muita, mutta ei aina itseä. Liikennesäännöt ovat hyviä olemassa, mutta niiden kiertäminen ja lievä rikkominen on minulle sallittua, jos täten olen kymmenen minuuttia aikaisemmin perillä. Auktoriteettien olemassaoloa ei enää tunnusteta, vaan ne halutaan kyseenalaistaa. Tämä koskee sekä vanhempia kotona, että opettajia koulussa. Miten rohkea uskallan olla puuttumaan tapahtumiin, jotka koen vääriksi tai suorastaan rikollisiksi. Poliisi suosittelee lähinnä ilmoittamista tapahtumista, mieluummin kuin fyysistä puuttumista itse tapahtumaan. Tilanteet ovat kuitenkin usein hyvin monimutkaisia ja harkinta toimista jää aina itsellesi, selviä sääntöjä ei ole.

Parasta, mitä voit itse tehdä, on hyvän esimerkin antaminen niin kotona, koulussa, työpaikalla kuin julkisilla paikoilla liikkuessasi. Jos lapsi, nuori tai kanssaihminen näkee käytöksessäsi jotain esimerkillistä, ihailtavaa, se saattaa aiheuttaa myönteisiä reaktioita hänessä. Tällöin olemme päässeet pienen askeleen eteenpäin tavoitteessamme muuttaa maailmaa parempaan suuntaan ajattelee ja pohtii
paikalla ollut Risto Rasku

                                                   

Yasuhisa "Jasu" Toyotan ´viinitarha´ ja yhdessä arkkitehtien kanssa suunnittelema ´tukinuitto´katsomo.
Sonore-salin ihmeellistä seinämateriaalia ihmetteli Tapaseuran rahastonhoitaja Marjaana Sorakunnaskin.
Musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta.
Tyrnileivos sai kehuja tapaseuralaisilta.
Musiikkitalo sai monta uutta ystävää!
12.10.2011

TERVEISIÄ MUSIIKKITALOSTA!

Alvar Aallon alkuperäisenä suunnitelmana oli sijoittaa sarja julkisia kulttuurirakennuksia Töölönlahden ja Mannerheimintien varteen, eli Kiasman kulmalta kulttuurijatkumona aina Oopperalle saakka . Hänen suunnittelemansa Finlandia-talo valmistui 1971. Sibelius Akatemian rehtori  Erkki Rautio nosti esiin toiveen Helsingin uudesta musiikkikeskuksesta, musiikkitalosta vuonna 1992 ja sai projektiosta parin vuoden päästä kiinnostumaan myös Helsinki Philharmonic Orchestran ja Radion Sinfoniaorkesterin. Lopulta, vuonna 1998, Helsingin kaupunginhallitus valitsi ja myönsi Musiikkitalon, The Helsinki Music Centren paikaksi tontin Eduskuntataloa vastapäätä. Ja nyt voimme kaikki omin silmin todeta, että elokuun viimeisenä päivä avattu Musiikkitalo sopii erinomaisesti yhdeksi jatkumon rakennukseksi.

Musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta kertoi tapaseuralaisille kiehtovia yksityiskohtia rakennuksen synnystä, suunnitelmista, tarpeesta ja yksityiskohdistakin. Talon suunnittelukilpailun voitti ´a mezza voce´, arkkitehdit Marko Kivistö, Ola Laiho ja Mikko Pulkkinen (LPR Architects in Turku) .   

Jotta akustisilta ongelmilta ja harmeilta vältyttäisiin tarvittiin suunnittelijaksi huippuakustikko. Esa-Pekka Salonen tunsi ja suositteli japanilaista huippuosaajaa, Yasuhisa Toyota, miestä, joka on luonut niin Los Angelesin Walt Disney Hallin kuin Tokion ja Kööpenhaminan konserttitalojen akustiikan. Hän ja arkkitehtikolmikko työskentelivät tiiviisti yhdessä etsien ja löytäen parhaat toteutukset, joita ihailimme paikan päällä. Orkesterilava on ´viinitarha´-muotoisena ikäänkuin keskellä yleisöä, joka puolestaan istuu ´tukinuittoa´muistuttavissa istuinrivistöissä ympärillä.  

Kiinnostavaa faktaa:

* Konserttisaliin mahtuu 1 704 kuulijaa. Permannolle 1 226 ja eri tasoisille parville, terasseille 478 kuulijaa.

*Viinitarha-lava keskellä on 283m2:n kokoinen ja instrumenttien paikat on tarkoin määrätty.

* 240 paikkaista Rehearsal Hall´ia voidaan vuokrata kuten myös 100 paikkaista Auditoriota.

* Black Box on 220 paikkainen.

* Sonoreen mahtuu 206 + 78 vokaalimusiikin ja/tai musiikkiteatterin ystävää.

* Camerata on 240 paikkainen.

* ´Kenkälaatikon´muotoinen Organo on hieman pienempi, 140 kuulijalle.

* Kaikissa saleissa on pyörätuoleille varattu paikkoja.

* Sibelius Akatemian opetus- ja harjoitushuoneet sekä toimistotilat ovat 7-kerroksisen pyöreän tornin sisällä, Aurora Karamzinin puiston puolella.  

Mannerheimintieltä tultaessa on portaiden yllä pääaulassa Gaia- taideteos. Porvoolaisen kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen kirkastetusta teräksestä luoma. Katsojan silmä saattaa tavoittaa siitä 27 kotimaista uhanalaista kasvia, mikäli aikaa on katsella 

Ensi keväänä nousee Musiikkitalon aseman puoleiselle aukiolle oululaisen kuvanveistäjä Reijo Hukkasen  Laulupuut kertomaan Hellaakosken hauenleukaluusta tarinaansa. 13-metrisenä se nousee niin korkealle, että sitä voivat  ihailla niin Mannerheimintiellä kävelevät kuin Eduskuntatalon käytävillä liikkuvatkin.

Vierailun päätteeksi maistelimme Musiikkitalon omaa tyrnileivosta kahvin kanssa. 

Kiitimme Helena Hiilivirtaa lämpimin aplodein ja puheenjohtaja antoi hänelle Tapaseuran taipaleelta- kirjan kiitokseksi.

Kaarina Suonperä

                                                   

 

7.10.2011

OSTEREITA JA SILAKOITA

Osterin Ystävät ry. ja Tapaseura ry järjestivät toisen vuosittaisen yhteisen merellisen tilaisuuden perjantaina 7.10.2011. Vaikka sää oli tottuneellekin merenkävijälle haastava, raikas suolaveden tuoksu houkutti uskaltautumaan merelle Hakaniemestä Korkeasaaren lautan lähtöpaikalta lähteneellä m/s Auroralla. Risteilylle osallistui noin 30 silakoista ja ostereista innostunutta meren antimien ystävää.


Perinteikkäiden Silakkamarkkinoiden aikaan järjestetyssä tilaisuudessa tarjolla oli tietysti silakoita: valikoimissa oli mm. anjovis-, sinappi-, tsatsiki-, terva- ja yrttitarhan silakoita sekä tämän vuoden silakkamarkkoilla vuoden parhaaksi valittuja suolasilakoita.

Kalojen lisäksi risteilijät saivat nauttia Fin de Claire -ostereita, joita Osterin Ystävien puheenjohtaja Kaj Sarpaneva rutiinilla tarjoutui ystävällisesti availemaan myös kokemattomammille. Palan painikkeena maistui kuohujuoma, valkoviini ja olut - vettä tietenkään unohtamatta (toim. tällä kertaa!).

Yhdistysten jäsenillä oli kolme tuntia aikaa tutustua toistensa yhdistyksiin, niiden jäseniin ja toimintaan. Yhteisymmärryksessä päätettiin jatkaa hyväksi havaittua perinnettä ja tavata samoissa merkeissä taas ensi vuonna samassa paikassa ja samaan silakkamarkkina-aikaan. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten toivomme näkevämme toisemme ensi vuonna vielä runsaamalla risteilyjoukolla merenantimien äärellä.

Arja Porvali

                                                   

 

26.9.2011

DESIGNERS´ GALLERY

oli syyskuun viimeisen maanantain vierailukohde Tapaseuralaisille. Kotimaiseen designeen, muotiin  ja monenlaiseen kädentyön osaamiseen saapui tutustumaan runsaat parikymmentä daamia ja yksi rohkea herrahenkilökin. Kuohuviinin ja suklaaleivosten nauttimisen ohella seurattiin muotinäytöstä, jossa omat jäsenemmekin toimivat mannekiineina. Mervi Eljaalalle kumppaneineen lämpimät kiitoksemme sympaattisesta ja mukavasta muoti-illasta. 

Kaarina Suonperä

                                                      

 

21.9.2011

 

TAPAPÄIVÄ PERINTEISIN MENOIN SÄÄTYTALOLLA

Hieman harmaan ja välillä sateisen sään vallitessa,kokoontui kuusikymmentä tapaseuralaista palkitsemaan Tapapäivän perinteisiä valintoja Säätytalolle. Jännitys oli jälleen huipussaan, koska valittujen nimet oli onnistuttu hyvin salaamaan. Hieman ihmetystä varmaankin herätti median suuri kiinnostus ja turvahenkilöstön saapuminen paikalle. Selitys tälle paljastui, kun puheenjohtajamme kutsui estradille Vuoden Käyttäytyjän, pääministeri Jyrki Kataisen. Salamavalojen välkkeessä hän tyylikkäänä saapui noutamaan kunniakirjaansa- Pääministeri kertoi arvostavansa suuresti saamaansa huomionosoitusta.

Tapaseuran hallituksen valitsemina Hyvien Tapojen Lähettiläinä palkittiin näyttelijä Seela Sella ja toimittaja Peter Nyman. Turun Katedraalikoulun oppilaat olivat tänä vuonna valinneet omiksi lähettiläikseen entisen kansanedustajan, Janina Anderssonin ja jääkiekkoilija Mikael Granlundin. Mikael Granlundia lukuunottamatta -  hänellä oli ylioppilaskirjoitukset -  kaikki valitut olivat henkilökohtaisesti paikalla.

Tilaisuus jatkui kuohuviinin ja herkullisten pikkupalojen parissa vilkkaasti keskustellen ja Tapapäivän henkeä tavoitellen. Aivan oma säväys jatkoille saatiin Hyvien Tapojen Lähettilään Seela Sellan esittäessä Lauri Viitaa sellaisella antaumuksella, kuin hän vain hän osaa. ”Loistava tilaisuus ja hyvät valinnat” olivat kaikkien läsnäolijoiden huulilla pyörineet sanat.  Näihin yhtyen... Risto Rasku

 

 

 

                                                         

 

31.8.2011

SUOMEN PANKIN TAIDEAARTEET

Tapaseura sai privaattikutsun Rahamuseoon ja Suomen Pankkiin, tutustumaan pankin upeisiin taideaarteisiin.  Isäntänämme toimi osastopäällikkö Antti Suvanto ja osaavina taideoppaina Anni Saisto sekä Virpi Simonen.

Suomen Pankki perustettiin 1811 keisari Aleksanteri I:n määräyksellä ja on maailman neljänneksi vanhin keskuspankki, kertoi Antti Suvanto. Harva meistä taisi tietää asiaa, emmekä olisi tienneet sitäkään,  että Pankin päärakennuksen vesiklosetit olivat Helsingin ensimmäiset.

Helsingin suurpommituksessa helmikuussa 1944 rakennukseen osui pommi tuhoten mm. kauniin kaarevan lasikaton. Tänä päivänä Suomen Pankki on Suomen kansallinen keskuspankki ja eurojärjestelmän jäsen ja pääjohtaja Erkki Liikanen osallistuu rahapoliittiseen päätöksentekoon EKP:n neuvoston jäsenenä. Suomen Pankilla on neljä ydintoimintoa: rahapolitiikka ja tutkimus, rahoitusjärjestelmän yleisvalvonta, pankkitoiminta sekä rahahuolto.

Paljon muutakin kuulimme Rahamuseossa Antti Suvannolta ennen kuin siirryimme päärakennukseen tutustumaan upeisiin taideaarteisiin, joihin 42 tapaseuralaista sai tutustua kaikessa rauhassa ja kuulla taideoppailta teoksista ja taiteilijoista mielenkiintoisia taustoja.

"Taiteella on vain yksi sääntö -  katso! Sen suuruus on totuus ja sen pienuus on siinä, ettei se voi antaa katsojalle silmiä"- kerrotaan J.L.Runebergin sanoneen. Lause tuli mieleeni katsoessani Juho Rissasen v 1933 valmistuneita kookkaita lasimaalauksia Suomen Pankin portaikossa. 

Kiitimme vierailusta ja taidenäyttelyyn tutustumisesta antamalla isäntäväelle Tapaseuran taipaleelta-kirjat. 

Kaarina Suonperä

10.8.2011

JO AINAKIN VIIDENNET RAPUJUHLAT MARSKIN VALVOVAN KATSEEN ALLA SUOMENLINNASSA 

....sitä kai voi jo kutsua perinteeksi. Ainakaan tällä kertaa eivät läsnäolleet 33 tapaseuralaista nähneet mitään syytä luopua tästä perinteestä. Myös lähes perinteisesti aloitimme Merisotakoululta, missä merenkulun pääopettaja, komentajakapteeni Pekka Poutanen esitteli meille tähtitaivasta ja sen käyttöä merenkulun tarpeisiin. Merisotakoulun planetaario on lajissaan varmasti ainutlaatuinen, vanhan itäsaksalaisen Jena Zeissin yksi viimeisistä täysin optiikalla toteututeista planetaarioista, joka palvelee edelleenkin suomalaisten merikadettien merenkulkukoulutusta. 

Upseerikerholla meitä odotti kauniisti katettu rapupöytä ja pueenjohtajamme johdateltua meidät tuon saksiniekan tunne-elämään, iskimme kiinni kauniinpunaisiin rapuihin. Vodkakylvynkin ravut saivat laulun kera, kuten tapohin kuuluu. Kolmetuntinen kului kuin siivillä ja kotimatkakin oli perinteisen kaunis auringonlaskun punertaessa Helsingin horisontin. ”Meillä kaikilla oli niin mukavaa, voi kun oisit saanut olla mukana” 

Paikalla ollut Risto Rasku

Kuvia juhlista Kuva-albumissa.

 9.6.2011

TAPASEURA VIERAILI 60-VUOTIAASSA MARIMEKOSSA 

Sää oli hieno ja mielialat korkealla kun neljäkymmentä tapaseuralaista oli saapunut onnittelemaan juuri kuusikymmentä vuotta täyttänyttä Marimekkoa. Puheenjohtajamme ja Marimekon viestintäpäällikön Piia Pakarisen esitykset johdattelivat meidät Marmekon perustajan, legendaarisen Armi Ratian päivistä nykyiseen globaaliin tekstiilialan yritykseen. Kotimaan lisäksi nykyinen johto panostaa kovasti etenkin Pohjoismaihin, Pohjois-Amerikkaan sekä Aasiaan. 

Esitysten ja maittavien synttärikahvien jälkeen pääsimme tutustumaan todellisen marikankaan painatukseen. Oppaamme viestintäkoordinaattori Minttu Kuoppala kertoi, että kankaita painetaan kahdessa vuorossa ja että juuri painossa ollut kangas vaati kuusi pääosin käsityönä tehtyä vaihetta ennenkuin iloisenkirjava kangas suoltui valmiina painokoneen päästä joutuakseen vielä kuumaan kuivatukseen. Painokoneita on tällä hetkellä kaksi ja kolmannen asennustyöt ovat juuri alkamassa joten tulevaisuus näyttää hyvältä. 

Vierailu huipentui käyntiin Marimekon myymälässä, josta lähes jokaisen matkaan lähti aitoa Marimekko-tavaraa. Allekirjoittanut löysi juuri 6-vuotissynttäreitä viettävälle Ronyalle iloisenkirjavan Mari koulurepun, jota syksyn 0-luokkalainen tulee varmasti ylpeänä kantamaan. Hyvin onnistunut tapavierailu päättyi puheenjohtajan kiitoksiin, kehystetyn Armi Ratian 70-luvulta peräisin olevan kirjeen kera, jonka Kaarina oli  henkilökohtaisesti saanut Armilta vuonna 1975. Hauska sattuma oli, että oppaamme Piia oli syntynyt samana vuonna. 

Kiitoksin hienosta vierailusta läsnaollut  Risto Rasku

Kuvia vierailusta Kuva-albumissa.

10.5.2011

PUOLALAISEN TAPAKULTTUURIN ILTA

Puola on Euroopan Unionin puheenjohtajamaa vuoden 2011 heinä-joulukuun välisen ajan. Tapaseuralaisilla oli mahdollisuus tutustua tulevan puheenjohtajamaan tapakulttuuriin yhteisessä tilaisuudessa Ulkopuolalaisen sivistysseura ry:n ja Helsingin Suomi-Puola yhdistyksen kanssa.

Klaudia Deryng ja Agnieszka Janus-Hiekkaranta antoivat käytännön vinkkejä erilaisiin tilanteisiin puolalaisten kanssa. Saimme kuulla mm. että vain viinilasilla voi skoolata Puolassa, eli nekin jotka eivät alkoholia juo, ovat maljan ajan juovinaan. Helteestä huolimatta puolatar käyttää myös kesäisin sukkia työpaikallaan, käsilaukun voi laittaa lattialle tuolin alle (ei tuo köyhyyttä Puolassa...) ja vierailtaessa puolalaisessa  kodissa riisutaan ensin ulkovaatteet ja mennään peremmälle ennen kuin tervehditään isäntiä. Emännälle on suositeltavaa viedä kukkia, ei kuitenkaan krysanteemeja, kalloja tai punaisia neilikoita. Käsisuudelmalla tervehtiminen on Puolassa yleistä - tilanteen mukaan joko yhdelle tai jopa molemmille käsille.

Illan lopuksi saimme nauttia puolalaisherkuista. Niitä on helposti kaikkien saatavilla Hakaniemen hallin puolalaisesta herkkukaupasta Polskie Delikatesystä. 

Kuvia illasta Kuva-albumissa.

5.4.2011 TUTUSTUMINEN VR:N PÄÄKONTTORIN TILOIHIN JA TOIMINTAAN
Kuvia vierailusta Kuva-albumissa.
8.3.2011 VUOSIKOKOUS EK:SSA ETELÄRANNASSA
Kuvia vuosikokouksesta Kuva-albumissa.
1.3.2011 MUSIKAALI WICKED HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERISSA
15.2.2011

SOSIAALINEN MEDIA STT:N TILOISSA VOIMATALOSSA

TOHTORI ARAJÄRVEN JA TAPASEURA RY:N KIRJEEN ALLEKIRJOITUSTILAISUUS

18.1.2011

RUOKALISTALLA HYVÄT TAVAT JA ANKANKOIPEA HOTELLI ALEKSANTERIN FRANSMANNISSA 

Tapaseuran yli viisikymmentä jäsentä kokoontuivat vuoden ensimmäiseen tapaamiseen hotelli Aleksanterin Fransmanni ravintolaan Albertinkadulle. Puheenjohtajamme toivotti meidät tervetulleeksi ja kertoi Tapaseuran vuoden 2011 teemasta VÄLITÄ – OLE ROHKEA. Meidän tulee välittää toinen toisistamme, niin nuoremmista kuin vanhemmistakin, mutta myös olla rohkeita puuttumaan virheisiin ja huonoon käytökseen, jota ympärillämme havaitsemme. 

Illan pääteema oli kuitenkin Fransmanni ravintoloiden esilletuoma projekti ”Ruokalistalla hyvät tavat” mitä projektipäällikkö Katja Malminen meille esitteli. On kyseessä hanke, jolla Fransmanni ravintolat haluavat tukea vanhempia hyvien pöytätapojen opastamisessa ja tehdä ruokakulttuuria tutuksi lapsille. Tärkeä osa hanketta on myös koulujen kanssa tehtävä yhteistyö ja koulutetut kummiluokat, joiden uskotaan toimivan hyvien pöytätapojen lähettiläinä. Hankkeen kummina toimii kokki ja kolmen lapsen isä Sami Garam sekä asiantuntijana Tapaseura ry. Käytännössä hankkeen, eli juuri painoon menneen kirjasen, on toteuttanut mainostoimisto Kids Factory Oy ja sen suunnittelijat Tanja Holmberg sekä Jonna Nisu. Kaikki asianosaiset olivat paikalla tilaisuudessa. Kirjanen on opas hyvien pöytätapojen maailmaan ja sisältää myös hyviä välipalavinkkejä ja reseptit kattausohjeineen perheillallisen järjestämiseen.

Tapaamisemme päättyi illalliseen, jossa ravintolapäällikkö Jussi Haataja henkilöstöineen oli onnistunut erinomaisesti. Harvoin jos koskaan olen syönyt niin mureaa ja maistuvaa ankankoipea kuin tällä illallisella. Vuoden avauskokouksesta jäi kaikille läsnäolijoille hyvä ja odottavainen mieli. Tällaista on saatava lisää.  Toivoo myös läsnäollut Risto Rasku  

Kuvia tilaisuudesta Kuva-albumissa.