Vuosi 2001

Vuonna 2001 teemana oli "Suu siistiksi / kielenkäyttö ja käytöstavat"

3.9.2001Tapakasvatusprojekti 2001 julkistettiin Säätytalolla Teema oli "Suu siistiksi - kielenkäyttö ja käytöstavat". Teeman sisällön ja toteutuksen esitteli puheenjohtaja Raili Malmberg. Teemaan liittyen paljastettiin syksyn tilaisuudet ja Hyvien Tapojen Lähettiläät, viulutaiteilija Réka Szilvay ja urheilija Arsi Harju
20.9.2001Valtakunnallinen Hyvien Tapojen Päivän seminaari eduskunnan auditoriossa. Aiheena oli "Suu siistiksi" ja seminaarin suojelija oli eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen. Tilaisuuden avasi puheenjohtaja Raili Malmberg, joka avauspuheessaan julkisti Vuoden Käyttäytyjän, emeritus arkkipiispa John Vikströmin. Puhemies Riitta Uosukainen puhui aiheesta "Kieli ja vallankäyttö", toimittaja Arvi Lindin aiheena oli "Pitäisikö median siistiä suunsa?". Kirjailija Kaari Utrio puhui "Etiketistä arkirealismiin" ja seminaarin päätössanat esitti Sirkka Lassila.
9.10.2001Vierailtiin Kalevala Korun Kalevala Kartanossa Helsingin Pitäjänmäellä. Toimitusjohtaja Marja Usvasalo esitteli uuden toimitalon ja kertoi yrityksen toiminnasta, taiteiden maisteri Kirsti Doukas esitteli Elias Lönnrotin juhlavuoden korusarjan ja niihin liittyvät korurasiat ja FM Mari Kotka selvitti korujen käyttöä eri tilanteissa.
15.10.2001"Kielenkäyttö ja käytöstavat" -teeman luentoilta Helsingin yliopiston Porthaniassa. Professori Auli Hakulisen aiheena oli "Puhekieli ja kirjakieli - kumppanukset, kilpailijat vaiko viholliset?" ja opetusneuvos Raili Malmbergin "Koti, koulu, kaverit vai katu - kenellä vastuu lasten ja nuorten kielenkäytöstä?"
22.10.2001Luentosarja jatkui: professori Matti Larjavaara esitelmöi puhuttelukulttuurin muutoksista, "Sinä vai Te, vai siltä väliltä?" ja tapakouluttaja Helena Valonen puhui työyhteisön tapakulttuurista "Missä kulkevat rajat?"

Kuvia vuodelta 2001

Sjundbyn kartanon nykyinen omistaja agronomi Margareta Segersven esittelee Tapaseuran jäsenille kartanoa